zomeruniversiade 2017

Universiade 2017 Taipei

De Zomeruniversiade 2017 vindt van 19 tot 30 augustus plaats in Taipei, Taiwan. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, basketbal, schoonspringen, schermen, voetbal, turnen, ritmische gymnastiek, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, tennis, volleybal, waterpolo, handboogschieten, badminton, honkbal, golf, inline skaten, gewichtheffen en wushu. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. Voorwaarden voor uitzending zijn:

·         Instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond.

·         Studerend aan een Hoger Onderwijs instelling of diploma behaald in 2016 of 2017.

·         Op 1 januari 2017 minimaal 17 jaar oud en minder dan 28 jaar oud.

Wanneer de nationale sportbond geen middelen ter beschikking stelt, komen de kosten voor deelname voor eigen rekening. Via de universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kan in veel gevallen een beroep gedaan worden op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van € 10,- p.p.p.d. (onder voorbehoud), de FISU fee van € 20,- p.p. en de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport).

Ben je geïnteresseerd in deelname, dan kun je dat schriftelijk kenbaar maken aan chef de mission Rob Cuppen (r.cuppen@rsc.ru.nl) , die je van verdere informatie kan voorzien. Voor meer informatie, zie ook http://2017.taipei/bin/home.php?Lang=en .  

 • 03 Jun

  Leiden weer lid van SSN!

  SSN | 03-06-2017

  Na ruim anderhalf jaar afwezigheid, heeft de universiteit van Leiden echter besloten om per direct weer lid te worden van SSN!

  Lees meer
 • 26 Apr

  Verklaring deelname Leidse studenten

  SSN | 26-04-2017

  Sinds maart 2017 zijn universitaire Leidse studenten uitgesloten van deelname aan SSN-evenementen. Met deze verklaring licht Studentensport Nederland dit besluit toe.

  Lees meer
 • 30 Dec

  2017, sport en spektakel gegarandeerd!

  SSN | 30-12-2016

  We staan op de rand van 2016, een jaar vol sportmomenten om nooit te vergeten. Maar met 2017 voor de deur kijken we alweer vooruit naar opnieuw een jaar vol sport en spektakel, ook in studentensportwereld!

  Lees meer
 • 08 Aug

  Topsporten en Studeren

  SSN | 08-08-2016

  Op dit moment strijden 242 Nederlandse Olympiërs voor eremetaal en eeuwige roem in Rio de Janeiro!! Vijftig van deze topsporters volgen ook nog een studie! Sprinter Tessa van Schagen is een van hen.

  Lees meer