zomeruniversiade 2017

Logo UniversiadeSSN - Universiade

Student Team NL met 65 atleten en 24 begeleiders naar de Universiade in Taipei

 

Taipei – Nederland neemt deel aan 11 sporten bij de Universiade, de Olympische Spelen voor studenten, die dit jaar van 19 tot 30 augustus worden gehouden in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

 

Student Team NL, zoals de Nederlandse afvaardiging zich noemt, neemt deel aan boogschieten, atletiek, turnen, schermen, golf, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, waterpolo en wushu. 

 

Topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs

Deelnemers aan de Universiade staan ingeschreven bij een Hoger-Onderwijsinstelling en worden afgevaardigd door Studentensport Nederland, in overleg met de betreffende sportbond.

In totaal verwacht de organisatie in Taiwan zo’n 13.000 deelnemers uit circa 150 verschillende landen.

 

Olympiërs onder de deelnemers

Turnster Vera van Pol en zwemster Kira Toussaint namen deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Taekwondoka Reshmie Oogink, winnares van de bronzen medaille bij de vorige Universiade in 2015, kwam eveneens in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Robin van Galen, in 2008 coach van de gouden waterpolosters, gaat nu met de heren waterpoloërs voor een medaille op de Universiade. Nadat ze net de Spelen in Rio waren misgelopen, hebben ze hun traject richting Tokyo 2020 nog intensiever ingezet dan voorheen. De waterpoloërs zien de Universiade als waardevol evenement tijdens hun Road to Tokyo.  

 

Volg Student Team NL op Facebook en Instagram

Het Team de Mission van Student Team NL communiceert resultaten en dergelijke middels persberichten. Daarnaast worden de Facebook- en Instagram-account van Student Team NL continu gevuld met foto’s, video’s en sfeerreportages.

Volg Student Team NL op Facebook https://nl-nl.facebook.com/studentteamnl/  en Instagram: https://www.instagram.com/student_teamnl/

Bovendien zendt Eurosport veel beelden van de Universiade rechtstreeks uit.

De uitzending van de Nederlandse ploeg naar de Universiade vindt plaats onder auspiciën van Studentensport Nederland.

 

 • 14 Nov

  NSK Curling 2017

  SSN | 14-11-2017

  Team And & Keessie uit Amsterdam wint Asito Nederlands Studentenkampioenschap Curling 18 studententeams uit 8 verschillende steden maken curling populair

  Lees meer
 • 11 Sep

  Studentenstad Den Haag sluit zich aan bij Studentensport Nederland

  SSN | 11-09-2017

  Afgelopen week zette Paul van Doorn, manager Studentenservice van de dienst OK&C zijn handtekening onder een samenwerking met Studentensport Nederland. Hiermee is Den Haag de 15e stad die vertegenwoordigd is binnen Studentensport Nederland. Door het lidmaatschap bij Studentensport Nederland is De Haagse…

  Lees meer
 • 17 Aug

  Waarom fietsen goed voor je is

  SSN | 17-08-2017

  Wil jij fit en gezond de zomer in? Ga dan in deze warmere maanden nog vaker met de fiets!

  Lees meer
 • 15 Aug

  Student Team NL met grote delegatie naar Taiwwan

  SSN | 15-08-2017

  Student Team NL reist met 65 sporters af naar de Taiwanese Hoofdstad Taipei! De Nederlandse delegatie neemt hier deel aan de 29ste editie van de zomeruniversiade en strijdt in 11 verschillende sporten om de prijzen: boogschieten, atletiek, turnen, schermen, golf, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo,…

  Lees meer