GNSK'

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK)

Het GNSK is hét studentensportevenement van Nederland, waar sporters van verschillende disciplines uit verschillende studentensteden elkaar ontmoeten. In één weekend worden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in 8 vaste en een aantal keuzesporten georganiseerd. De vaste sporten zijn: Voetbal, Tennis, Basketbal, Badminton, Handbal, Schermen, Volleybal en Squash. De keuzesporten zijn door de commissie zelf te bepalen. In totaal doen er ca. 1700 studentensporters mee aan het GNSK. Vanwege de omvang van dit evenement is de GNSK-commissie een groot gedeelte van het academisch jaar voltijd bezig met de voorbereidingen.

Ook hier draagt SSN zorg voor het merk en het concept. SSN heeft de taak kaders te stellen, welke zijn opgenomen in het GNSK-reglement, en ziet toe op de inhoudelijke uitvoering van deze kaders. 

SSN wijst, in overleg met de directeuren van de universitaire sportcentra, het GNSK jaarlijks toe aan een stad, mede aan de hand van lustra, EUC’s, EUG’s, WUC’s of andere lokale festiviteiten. Zo bereid een onderwijsinstelling zich eenmalig efficiënt voor op een jaar met grote evenementen. SSN ondersteunt vervolgens, samen met het Universitair Sportcentrum, de GNSK organisatiecommissie die door de betreffende OSSO is samengesteld. 

De winnaars van het GNSK kwalificeren zich voor de Europese Studentenkampioenschappen in hun tak van sport en mogen zich een jaar lang Nederlands Studenten Kampioen noemen!
Sinds een aantal jaar wordt het GNSK gesponsord door studenten uitzendbureau SUSA en een aantal sporten tellen dan ook mee voor het SUSA-Cup klassement.