SSBG

 

SSN organiseert in 2017 de eerste editie van de SUSA Student Beach Games (SSBG) op het strand van Scheveningen. Op dit evenement, wat is van 3 t/m 6 augustus 2017, komen voornamelijk studenten samen om te strijden voor de prijzen in acht verschillende beachsporten. Het doel van dit evenement is om zoveel mogelijk studentensporten samen te brengen en op die manier iets te organiseren wat de studentensport in Den Haag, maar ook in heel Nederland, op de kaart zet.

 

De sporten

De sporten van de SSBG zijn in de onderstaande tabel te vinden. Voor elke sport is er de keuze gemaakt er een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) of een open toernooi wordt georganiseerd. Het is belangrijk om te weten dat een NSK dient te voldoen aan bepaalde regels en kaders, zoals beschreven in het evenementenreglement van SSN. Het Algemeen Reglement van de SUSA Student Beach Games en de reglementen per sport zijn te vinden bij Reglementen.

Sport

Datum

NSK of open

Mannen

Vrouwen

Gemengd

Inschrijfgeld

Beachtennis

Donderdag 3 augustus

NSK + open

X

X

X

NSK: €40,-

 

Open: €50,-

Beachfrisbee

Donderdag 3 augustus

Open

 

 

X

€120

Beachkorfbal

Donderdag 3 augustus

NSK

 

 

X

€80

Beachrugby

Vrijdag 4 augustus

Open

X

X

 

€120

Beachlacrosse

Vrijdag 4 augustus

Open

X

X

 

€120

Beachvolleybal

Zaterdag 5 augustus

NSK + open

X

X

X

NSK: €40,-

 

Open: €50,-

Beachhandbal

Zaterdag 5 augustus

NSK

X

X

 

€80

Beachsoccer

Zondag 6 augustus

NSK (SUSA-cup) + open

X

X

 

NSK: €80,-

 

Open: €120,-

 

Kijk voor alle informatie op www.susastudentbeachgames.nl!

 • 03 Jun

  Leiden weer lid van SSN!

  SSN | 03-06-2017

  Na ruim anderhalf jaar afwezigheid, heeft de universiteit van Leiden echter besloten om per direct weer lid te worden van SSN!

  Lees meer
 • 26 Apr

  Verklaring deelname Leidse studenten

  SSN | 26-04-2017

  Sinds maart 2017 zijn universitaire Leidse studenten uitgesloten van deelname aan SSN-evenementen. Met deze verklaring licht Studentensport Nederland dit besluit toe.

  Lees meer
 • 30 Dec

  2017, sport en spektakel gegarandeerd!

  SSN | 30-12-2016

  We staan op de rand van 2016, een jaar vol sportmomenten om nooit te vergeten. Maar met 2017 voor de deur kijken we alweer vooruit naar opnieuw een jaar vol sport en spektakel, ook in studentensportwereld!

  Lees meer
 • 08 Aug

  Topsporten en Studeren

  SSN | 08-08-2016

  Op dit moment strijden 242 Nederlandse Olympiërs voor eremetaal en eeuwige roem in Rio de Janeiro!! Vijftig van deze topsporters volgen ook nog een studie! Sprinter Tessa van Schagen is een van hen.

  Lees meer