Organisatie ondersteuning

Een van de drie hoofdtaken van SSN is het organiseren en ondersteunen van studentensport evenementen Nederland. Deze evenementen hebben niet alleen betrekking op de studentensportwereld, maar ook op bredere maatschappelijke sportgerelateerde activiteiten. SSN wil op die manier graag een positief beeld uitdragen van de Nederlandse sportende student en te bewijzen dat ervaring opgedaan in de studenten sportwereld een maatschappelijke waarde heeft.

 

Nationaal

NSK's

SSN coordineert jaarlijks zo'n 50 Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK's). Voor de organisatie van deze NSK's worden Organisatie Commissies (OC's) in het leven geroepen. Deze Organisatie Commissies variëren sterk in grootte. 

Alle OC's worden intensief door SSN begeleid. Hiervoor is een medewerker voor een vast aantal uren per week aangenomen.

GNSK

Het belangrijkste evenement van SSN is het GNSK. Het GNSK wordt jaarlijks georganiseerd in wisselende studentensteden is een studentensportevenement met een Olympisch karakter; ongeveer 15 teamsport-NSK`s worden gebundeld en in één weekend gehouden. De GNSK-commissie is vanwege de omvang van het evenement al vele maanden van tevoren bezig met de organisatie.

SUSA-cup

In samenwerking met hoofdsponsor SUSA is de SUSA-cup in het leven geroepen. Dit is een ranking op basis van de behaalde plaatsen bij NSK's tussen verschillende studentensteden waarbij voor zowel sportraad als individuele sporters mooie prijzen zijn te winnen.

 

Internationaal

Op internationaal niveau zijn er ook evenementen waar SSN aan meewerkt en sporters naar uitzend. 

Zowel op Europees breedtesport niveau; de Europese Kampioenschappen voor studenten (EUC’s) en de European Universities Games (EUG), waar winnaars van het (G)NSK zich voor kwalificeren. 
Als ook op Internationaal topsport niveau: de World University Championships (WUC's) en de Universiades (Olympische spelen voor studenten). Voor deelname aan deze internationale toernooien zijn strenge eisen, zie internationaal

 • 03 Jun

  Leiden weer lid van SSN!

  SSN | 03-06-2017

  Na ruim anderhalf jaar afwezigheid, heeft de universiteit van Leiden echter besloten om per direct weer lid te worden van SSN!

  Lees meer
 • 26 Apr

  Verklaring deelname Leidse studenten

  SSN | 26-04-2017

  Sinds maart 2017 zijn universitaire Leidse studenten uitgesloten van deelname aan SSN-evenementen. Met deze verklaring licht Studentensport Nederland dit besluit toe.

  Lees meer
 • 30 Dec

  2017, sport en spektakel gegarandeerd!

  SSN | 30-12-2016

  We staan op de rand van 2016, een jaar vol sportmomenten om nooit te vergeten. Maar met 2017 voor de deur kijken we alweer vooruit naar opnieuw een jaar vol sport en spektakel, ook in studentensportwereld!

  Lees meer
 • 08 Aug

  Topsporten en Studeren

  SSN | 08-08-2016

  Op dit moment strijden 242 Nederlandse Olympiërs voor eremetaal en eeuwige roem in Rio de Janeiro!! Vijftig van deze topsporters volgen ook nog een studie! Sprinter Tessa van Schagen is een van hen.

  Lees meer