GNSK

GNSK 2018

GNSK 2018 in Wageningen

Op 8, 9 en 10 juni vindt in Wageningen de 60e editie van het GNSK plaats. Het GNSK is hét grootste, meerdaagse en jaarlijks terugkerende sportevenement waar studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen”. Het evenement wordt gezien als de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden. Elk jaar worden er acht vaste sporten beoefend: Badminton, Basketbal, Handbal, Schermen, Squash, Tennis, Voetbal, Volleybal.

Naast deze vaste sporten worden er ook keuzesporten gekozen. Dit jaar worden de volgende keuzesporten georganiseerd: Beachkorfbal, Boksen, Gewichtheffen, Hockey, Rugby, Triathlon, Turnen, Ultimate Frisbee en Wielrennen. Vier van deze sporten zullen voor het eerst op het GNSK georganiseerd worden (Gewichtheffen, Triathlon, Turnen en Hockey). Verder worden er clinics georganiseerd en zijn er vrijdagavond en zaterdagavond twee vette feesten!

Wageningen en vooral Wageningen Universiteit houden zich bezig met duurzaamheid en daarom heeft het GNSK bestuur besloten om het GNSK in 2018 zo duurzaam mogelijk te maken.

Ben jij benieuwd geworden naar het GNSK en heb jij zin om mee te doen? Vanaf  1 maart gaan de inschrijvingen open.

Het GNSK draait op vrijwilligers en alle hulp is welkom. Wie als vrijwilliger zijn of haar steentje het hele weekend bijdraagt krijgt een geheel verzorgt weekend (inclusief ontbijt, lunch, diner, slaapmogelijkheid op de camping en enkele consumptiemunten). Lijkt het je geweldig om een handje te helpen tijdens het GNSK? Ook hiervoor gaan de inschrijvingen open op 1 maart.

Check de website www.gnsk.nl voor meer informatie en like onze facebook https://www.facebook.com/GNSK2018/ om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrent het GNSK. Voor vragen en/of opmerkingen is het GNSK-bestuur Wageningen 2018 op de volgende e-mailadressen te bereiken:

Voorzitter

Rick Oomen

voorzitter@gnsk.nl

Commissaris PR en Sponsoring

Luc Roefs

pr@gnsk.nl

Secretaris

Marye Bosboom

secretaris@gnsk.nl

Commissaris Logistiek en Feest

Bo Briggeman

logistiek.feest1@gnsk.nl

Penningmeester

Annelies Lantinga

penningmeester@gnsk.nl

Commissaris Logistiek en Feest

Simone van Veen

logistiek.feest2@gnsk.nl

Commissaris Sport

Femke Riensema

sport@gnsk.nl

 

 

GNSK Algemeen

Het GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) is het grootste evenement wat onder auspiciën van SSN wordt georganiseerd. Dit houdt in dat de reglementen en voorwaarden van SSN worden gebruikt in ruil voor gebruik van de naam 'GNSK', sponsoring en gebruik van het netwerk van SSN. Hierdoor is het onder andere mogelijk dat de winnaars van het GNSK mee mogen doen aan Europese Studentenkampioenschappen en officieel erkend worden als Nederlands Studenten Kampioen.

In één weekend worden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in 8 vaste en een aantal keuzesporten georganiseerd. De vaste sporten zijn: Voetbal, Tennis, Basketbal, Badminton, Handbal, Schermen, Volleybal en Squash. De keuzesporten zijn door de commissie zelf te bepalen. Dit zorgt voor een deelnemersaantal van 2000 studentensporters. Het GNSK is dan ook de grootste krachtmeting tussen de verschillende universiteiten in Nederland en kan daarom met recht een prestigestrijd genoemd worden.

Vanwege de omvang van dit evenement is de GNSK-commissie een groot gedeelte van het academisch jaar voltijd bezig met de voorbereidingen. Sinds een aantal jaar wordt het GNSK gesponsord door studenten uitzendbureau SUSA en een aantal sporten tellen dan ook mee voor het SUSA-Cup klassement.