Student Team NL met grote delegatie naar Taiwwan

Student Team NL met grote delegatie naar Taiwwan

SSN | 15-08-2017

Nieuws | Algemeen

Student Team NL reist met 65 sporters af naar de Taiwanese Hoofdstad Taipei! De Nederlandse delegatie neemt hier deel aan de 29ste editie van de zomeruniversiade en strijdt in 11 verschillende sporten om de prijzen: boogschieten, atletiek, turnen, schermen, golf, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, waterpolo en wushu. De atleten worden begeleid door 24 ijzersterke officials.

Logo UniversiadeSSN - Universiade

Student Team NL met 65 atleten en 24 begeleiders naar de Universiade in Taipei

Taipei – Nederland neemt deel aan 11 sporten bij de Universiade, de Olympische Spelen voor studenten, die dit jaar van 19 tot 30 augustus worden gehouden in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

 

Student Team NL, zoals de Nederlandse afvaardiging zich noemt, neemt deel aan boogschieten, atletiek, turnen, schermen, golf, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, waterpolo en wushu. 

 

Topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs

Deelnemers aan de Universiade staan ingeschreven bij een Hoger-Onderwijsinstelling en worden afgevaardigd door Studentensport Nederland, in overleg met de betreffende sportbond.

In totaal verwacht de organisatie in Taiwan zo’n 13.000 deelnemers uit circa 150 verschillende landen.

 

Olympiërs onder de deelnemers

Turnster Vera van Pol en zwemster Kira Toussaint namen deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Taekwondoka Reshmie Oogink, winnares van de bronzen medaille bij de vorige Universiade in 2015, kwam eveneens in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Robin van Galen, in 2008 coach van de gouden waterpolosters, gaat nu met de heren waterpoloërs voor een medaille op de Universiade. Nadat ze net de Spelen in Rio waren misgelopen, hebben ze hun traject richting Tokyo 2020 nog intensiever ingezet dan voorheen. De waterpoloërs zien de Universiade als waardevol evenement tijdens hun Road to Tokyo.  

 

Volg Student Team NL op Facebook en Instagram

Het Team de Mission van Student Team NL communiceert resultaten en dergelijke middels persberichten. Daarnaast worden de Facebook- en Instagram-account van Student Team NL continu gevuld met foto’s, video’s en sfeerreportages.

Volg Student Team NL op Facebook https://nl-nl.facebook.com/studentteamnl/  en Instagram: https://www.instagram.com/student_teamnl/

Bovendien zendt Eurosport veel beelden van de Universiade rechtstreeks uit.

De uitzending van de Nederlandse ploeg naar de Universiade vindt plaats onder auspiciën van Studentensport Nederland.

Reacties