Nederlandse prestaties op EUC Tafeltennis 2017

Nederlandse prestaties op EUC Tafeltennis 2017

SSN | 30-06-2017

Nieuws | Algemeen

Van 20 tot 25 juni vond het EUC Tafeltennis plaats in Olomouc, Tsjechiƫ. Hier werd gestreden om de Europese studentenkampioenschappen tafeltennis, met onder andere Nederlandse inbreng! Wij vroegen het heren- en dames- team naar hun prestaties

Van 20 tot 25 juni vond het EUC Tafeltennis plaats in Olomouc, Tsjechië. Hier werd gestreden om de Europese studentenkampioenschappen tafeltennis, met onder andere Nederlandse inbreng!

Door Christel Petiet, damesteam 

De European Universities Championships startte op maandag 19 juni voor Simone, Rianne, Romy en Christel met een training in de zaal van Olomouc. Op dinsdag werd de loting gedaan: we kwamen in een poule met een sterk Pools team en het sterke Nottingham. Dat was alles behalve een gunstige loting. Nog maar een extra keertje trainen dezelfde avond dus.

Ondanks de goede voorbereiding en de extra trainingen werden we helaas 3e in de poule. Na het uitspelen van het vervolgschema eindigde Team Amsterdam Women uiteindelijk op een 11e plaats.

Het was erg gaaf om (weer) deel te mogen nemen aan dit evenement en tegen speelsters te spelen die tot de wereldtop behoren. 

EUC TT

Door Steffen Greup, herenteam  

Teamtoernooi
 
Het toernooi begon met voor vele het belangrijkste onderdeel: het teamtoernooi. Daarbij speel je met teams van 3 spelers. Er worden daarin maximaal 5 wedstrijden gespeeld (de nummers 1 en 2 tegen elkaar maakt 4 wedstrijden, en de nummers 3 tegen elkaar maakt de 5e wedstrijd). De wedstrijd wordt gestaakt als een team 3 winstpunten bereikt heeft en dus gewonnen heeft.
 
Wij hadden dit jaar een poule van 5 teams (waar we er vorig jaar slechts 3 hadden). Goed nieuws, want dat betekende meer wedstrijden. We hadden wel een erg zware loting: als groepshoofd het Tsjechische team waar enkele internationals in zaten (die werden uiteindelijk 2e van het toernooi), en een sterk Pools team waar we vorig jaar al van hadden verloren. Verder hadden we een voor ons onbekend Frans team, en een Portugees team (Porto) die vorig jaar in de middenmoot had gepresteerd. 
 
We zijn het toernooi geopend met een mooie 3-0 overwinning op Porto. Vervolgens hebben we enigszins mee kunnen komen tegen de Tsjechen, maar die waren uiteindelijk toch duidelijk te sterk: 0-3. 
De volgende ochtend tegen de Polen (0-3), en in de middag de wedstrijd om plek 3 met de Fransen. 
Die wedstrijd ging gelijk op, maar na enkele niet verzilverde matchpoints zijn we uiteindelijk toch met 3-1 ten onder gegaan. Daarmee zijn we dus 4e in de poule geworden.
 
Diezelfde dag kreeg ik vervolgens een keukenongelukje met een mes, niets qua permanente schade maar wel een paar hechtingen en einde toernooi. Zo blijkt: een ongeluk zit in een klein hoekje... Gelukkig zat het belangrijkste en leukste gedeelte van het toernooi er al op.
 
De volgende ochtend speelden de nummers 4 van de poules nog tegen elkaar, maar aangezien Tony en Jop dat nu met z'n tweeën af moesten en dus al 1-0 achter stonden, werd dat een lastige taak. Dat resulteerde uiteindelijk in een 3-1 nederlaag tegen Zweden (Gothenborg). Volgens mij zijn we daarmee op een gedeeld 15e plek beland.
 
Enkel en dubbel
 
De dag daarna was het tijd voor het enkel en dubbeltoernooi. Aangezien de niveauverschillen behoorlijk zijn, is dat vooral een kwestie van hoe gunstig je vooraf loot. 
 
Ikzelf had een gunstige loting maar was dus uitgeschakeld. Tony trof een sterke Pool, en Jop de kopman van Tsjechië. Beide helaas verloren dus. In het dubbelspel kwamen er wederom twee Polen tegenover Jop en Tony. Er kon nog goed weerstand worden gegeven, maar uiteindelijk werd er toch kansrijk verloren. 
 
 
Namens Studentensport Nederland zijn wij desondanks de klassering trots op de hele delegatie, die toch maar weer aanwezig is zo'n prachtig eindtoernooi!

Reacties