Leiden weer lid van SSN!

Leiden weer lid van SSN!

SSN | 03-06-2017

Nieuws | Algemeen

Na ruim anderhalf jaar afwezigheid, heeft de universiteit van Leiden echter besloten om per direct weer lid te worden van SSN!

Universiteit Leiden weer lid van SSN

Rotterdam, maandag 29 mei 2017

Eind 2015 heeft Leiden het vertrouwen in en daarmee het lidmaatschap bij en de samenwerking met Studentensport Nederland opgezegd. Daarmee was het tot op heden voor Universitaire Leidse studenten niet meer mogelijk om mee te doen aan SSN-evenementen. Na ruim anderhalf jaar afwezigheid, heeft de universiteit van Leiden echter besloten om per direct weer lid te worden van SSN.

Door de inzet van diverse partijen uit de Leidse studenten(sport)wereld is de waarde van een verbinding met SSN opnieuw onder de aandacht gebracht. En met succes dus! 

Studentensport Nederland is positief gestemd over de terugtreding van de Universiteit Leiden en verwelkomt haar dan ook van harte als nieuw lid van haar vereniging. Met Leiden er weer bij, zijn alle 13 universiteitssteden in Nederland aangesloten. Het lidmaatschap van Leiden zorgt er ook voor dat het voor alle universitaire Leidse studenten weer mogelijk is om deel te nemen aan NSK’s, GNSK’s en internationale studentenkampioenschappen.

SSN hoopt dat hiermee een nieuw begin is gemaakt van een lange en duurzame samenwerking met de studentensport in Leiden. Een stad waar de organisatie SSN 60 jaar geleden haar oorsprong vond.

Namens Studentensport Nederland en haar achterban,

Marit Werkhoven
Voorzitter Studentensport Nederland 2016-2017

Reacties