EUG 2018

coimbra

Van 12 juli tot en met 29 juli vindt de European Universities Games 2018 plaats in Coimbra, Portugal. Het grootste studentensportevenemetn van Europa. Elke dag schrijven onze razende reporters Job Zomerplaag en Ivar Laanen een dagelijkse update over de deelnemende Nederlandse teams. Wil je weten wat er allemaal gebeurt? Lees dan hier de dagelijkse update.

Update 12 & 13 juli 2018 - De stilte voor de storm in het Portugese Coimbra
Donderdag 12 juli 2018 kwamen de eerste sporters aan in het Portugese Coimbra. Coimbra is een van de oudste universiteitssteden. De stad is zelfs al omgedoopt tot het Groningen van Portugal. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de vierde editie van de European Universities Games, waaraan meer dan 4000 studenten sporters deelnemen. Van 13 tot en met  29 juli barst de strijd los. Daarbij zullen 180 Nederlandse student atleten en 66 coaches hun uiterste best doen, om zoveel mogelijk medailles mee naar huis te nemen. Wil je meer gedetaileerde informatie ontvangen met betrekking tot deze update? Klik dan op EUG Coimbra Update #1.


Update 14 juli 2018 - De voorbereidingen, laatste trainingen en de eerste wedstrijden
Zaterdag 14 juli 2018 werden de puntjes op de ''i'' gezet, tijdens de laatste trainingen voor de disciplines: Badminton, Handbal, Volleybal en Tafeltennis. Het is voor sommigen nog moeilijk om te peilen, wat hun kansen precies zijn voor tijdens het EUG. Maar ze hebben allen het volste vertrouwen in hun kunnen en doen. Dit moet ook wel, want voor de tafeltennissers van de TU Twente vond de eerste wedstrijd al plaats om 09:00 uur 's ochtends tegen het Turkse Marmara University. Daarnaast vond ook voor het Wageninge dames team de eerste wedstrijd plaats tegen Vytautas Magnus Universiteit. Wil je meer weten over de voorbereidingen van de verschillende teams of heb je vooral interesse in onze tafeltennisers? Klik dan op EUG Coimbra Update #2.


Update 15 juli 2018 - De eerste ''ups and downs''
Voor de Twentse en Wageningse tafeltennissers is de teamcompetitie minder goed verlopen dan gedacht. Het niveau bleek toch iets hoger te liggen dan was verwacht. De teamleden hopen zichzelf te herpakken tegen de tijd dat de enkel- en dubelspellen aanbreken. Daarnaast hebben de Amsterdamse Volleybalteam de eerste wedstrijd verloren tegen de Kroatische team van de Rijeka universiteit. De teams gingen nek-aan-nek maar op beslissende momenten wist het Kroatische team toch het verschil te maken. Ook de handbal dames en heren geven de eerste wedstrijden uit handen. Gelukkig maakten de Nijmeegse badmintonners een droomstart tijdens de EUG van 2018. Ze wonnen van de teams die de universiteit van Zagreb en Armenseense universiteit hebben uitgezonden. Wil je meer weten van de ervaringen van de verschillende teams? Kijk dan naar de EUG Coimbra Update #3.


Update 16 juli 2018 - De openingsceremonie en vervolg partijen
Ondanks de uireikingen van enkele medailles en het starten van enkele wedstrijden, was de EUG nog niet officieel geopend. Pas op zondagavond vond een officieel openingsceremonie plaats, waarbij alle 294 deelnemende universiteiten werden voorgesteld. Tijdens deze avond had de Nederlandse delegatie de tijd om elkaar op te zoeken en te leren kennen. Na deze openingsavond zouden ze namelijk van wedstrijddag tot wedstrijddag leven. De dag na de openingsceremonie vonden er ook enkele wedstrijden plaats. Zo bleven Nijmeegse badmintonners hun zegetocht uitbreiden tijdens het EUG, waarbij ze alle partijen tot nu toe wonnen. Ook de Nijmeegse handballende dames winnen overtuigend. Daarentegen incasseren de handbalheren een verliezende en moeilijke wedstrijd. Helaas verloren ook de Amsterdamse volleyballers hun tweede poulewedstrijd. Voor meer informatie over de openingsceremonie of de wedstrijddagen van 16 juli 2018, neem een kijkje naar de EUG Coimbra Update #4.


Update 17 juli 2018 - Spannende wedstrijden, kwalificaties en een medaille
Voor het onderdeel roeien hebben zich er veel ontwikkelingen voorgedaan. Zo houden de boten van de TU Delft en van de universiteit van Amsterdam nog zicht op een EUG-titel, door afgeopen maandag allebei als tweede te finishen in hun heat. Bij het onderdeel badminton doet onze Nederlandse delegatie het ook goed. Zo hebben de Nijmeegse badmintonners in de teamcompetitie een bronze medaille behaald. Naast badminton gaat het ook goed bij het onderdeel van handbal. In de slotseconde van de wedstrijd werd er gescoord door het Nijmeegse team, waardoor zij zich kwalificeren voor de kwartfinales. Ook de dames van de universiteit van Amsterdamse behalen een zegen voor het onderdeel volleybal, zij zullen binnenkort strijden voor de negende plek. Helaas verliezen de Rotterdamse tennissers enkele wedstrijden, waardoor zij geen kans meer maken op een EUG-titel. Wel blijven zij doorspelen voor een plek in de top 10. Daarentegen winnen de Rotterdamse dames een tennismarathonpartij van 7 uur. De twentse tafeltennissers gaan strijdend ten onder en de Wageningse Broersen gaan door naar de volgende ronde. Ben je nog steeds nieuwsgierig na deze korte update? Lees dan de uitgebreide versie van de EUG Coimbra Update #5.


Update 18 juli 2018 - De nieuwtjes van de kwartfinales en het verhaal van de ''Orange Babes''
Nijmeegse handbalsters plaatsen zich voor halve finale De handbalsters speelde een spannende eerste helft dat bijna gelijk opging. Daarna speelde de volleybalsters een sterke tweede helft. Voor de Nijmeegse Handballers bleek het Duitse universiteitsteam te sterk, waardoor ze de wedstrijd verliezen. De kwartfinale gaat aan de ogen van de Nijmeegse handballers voorbij, zij zullen de komende wedstrijden spelen om de vijfde plek. Verder zijn er goede uitslagen voor bij de herkansingen en 'races of lanes dag' voor medailleraces. De Nederlandse roeiers zijn klaar voor de finale. Naast het roeien gebeurt er ook veel bij  onze tafeltennissers. De wageningse tafeltennisers namen afscheid met opgeheven hoofd. Ook de tennissters van Rotterdam stranden in de kwartfinales. Tot slot plaatsen de Nijmeegse badmintonners zich voor de volgende ronde. Klik hier om het uitgebreide verhaal van de EUG Coimbra Update #6.


Update 19 juli 2018 - een medaille storm
Ook vandaag is er weer een nieuwe update ovet het EUG in het Portugeese Coimbra. De heren van het Nijmeegse handbalteam spelen vandaag voor de vijfde plek. Daarentegen bemachtigen de handbalsters een plek in de finale. Ook bij de Nederlandse roeiers gaat het goed. Zo worden er 10 keer eremetaal uitgestrekt, waarvan 3 gouden medailles. De strijd voor de vijfde plek is geopend bij de Nijmeegse handballers en we nemen ook afscheid van onze badmintonners. Ben je benieuwd naar het uitgebreid verhaal? Lees dan onze EUG Coimbra Update #7.


Update 20 juli 2018 - de finale dag
Een dag waar voor de prijzen werd gestreden. Het heren van het handbalteam bemachtigen een 5e plek door middel van een spannende penalty reeks. De tennisters verliezen, maar behalen daardoor wel een mooie 8e plek. De tennissers winnen hun wedstrijden en worden 9e. De volleybalsters maken het nog spannend, maar winnen en mogen morgen strijden voor een 9e plek. De dag wordt afgesloten met de finale van de Nijmeegse handbal dames. Winnen ze goud of wordt het zilver? Je leest het in onze 
EUG Coimbra update #8.


Update 21 juli 2018 - een terugblik op de eerste week
Head of Delegation, Esli de Kok, blikt terug op de eerste week van de European Universities Games 2018. Benieuwd naar haar zes sportmomenten van de week? Lees dan onze 
EUG Coimbra update #9


Update 22 juli 2018 - de Eindhovense futsallers zijn gestart
Na een rustig dagje als het om sporten gaat, is vandaag het sportspektakel in Coimbra weer begonnen. Daarbij mochten ook de Eindhovense futsallers in actie komen. Ze begonnen niet scherp aan de wedstrijd, maar tijdens de 2e helft herstelde zij zich en sleepte er nog een mooi gelijkspel uit. Daarnaast zijn de voetbal heren en vrouwen aan hun eerste trainingen begonnen en is het bekend tegen wie zij de strijd aan moeten gaan de aankomende weken. Benieuwd wie de tegenstanders zijn? Lees dan onze 
EUG Coimbra update #10. 


Update 23 juli 2018 - de voetballers uit Rotterdam en Nijmgen mochten ook van start 
Terwijl de futsallers uit Eindhoven al aan hun tweede wedstrijd in de poule begonnen, begonnen de voetballers uit Rotterdam aan hun eerste wedstrijd terwijl de Nijmegenaren nog een rustdag hadden. De futsallers hadden het zwaar tegen de Duitsers uit Munster, een wedstrijd die ze nipt verloren hebben. De Rotterdammers speelde tegen de pittige Roemenen die tijdens de wedstrijd niks te vertellen hadden. Lees hier meer over de wedstrijden. 
EUG Coimbra Update #11


Update 24 juli 2018 - de dag dat ook de Nijmegenaren in actie komen 
Na twee rustdagen is het ook aan de Nijmegenaren om te beginenn aan de poule fase en wel meteen tegen regerend kampioen Montpellier uit Frankrijk. Ook de Rotterdammers strijden vandaag tegen de kampioen. En de futsallers winnen tegen de Finnen. Voor de Futsallers betekend dit dat ze evenveel punten hebben als Israeél. Benieuwd wat de dames hebben gemaakt tegen de kampioen en welke plek hebben de Eindhovenaren nu bemachtigd in de poule? Leeshier onze 
EUG Coimbra Update #12.


Update 25 juli 2018 - rust ovor de zaalvoetballer, maar actie op het veld
Vandaag hadden de zaalvoeballers rust nadat ze op basis van fariplay toch tweede zijn geworden in de poule terwijl de Rotterdammers en Nijmegenaren hebben gestreden voor hun laatste poulewedstrijd. De Rotterdammers namen het op tegen het altijd sterke Duitsland - de universiteit vn Wurzburg terwijl de dames het opnamen tegen SFU uit Rusland. Benieuwd hoe het ze deze wedstrijden is vergaan?  Lees dat hier in onze 
EUG Coimbra update #13.

 


Update 26 juli 2018 - rust op het voetbalveld maar actie in de zaal 
25 juli, een relatief rustig dagje voor de Nederlanders. Alleen zaalvoetbal kwam vandaag nameijk in actie tegen Noorwegen. De in rood spelende Noren waren de Eindhovenaren helaas te sterk af waardoor de negende plek het hoogst haalbare is voor hun. Doordat de Nederlandse afvaardigen veel Nederlanders bevat, heeft Rob Cuppen -directeur van het sportcentrum- besloten zijn vakantie in Portugal te vieren tijdens de EUG. Rob is al twee weken lang onze vaste supporter bij welke sport dan ook! Lees dit en meer in onze update 
EUG Coimbra Update #14
 


Update 27 juli 2018 - er is weer actie door alle drie teams van Nederland. 

Actie bij Nederland is nog relatief klein uitgedrukt, het was namelijk gewoon rete-spannend. Rotterdam had nipt gelijkgespeeld waardoor een penaltyreeks begon. Eindoven heeft het in een penaltyrreeks helaas meoten laten gaat . Tot slot zijn de meiden vooruit gegaan, zij hebben namelilijk gescoord en maar 2-1 gespeeld. Wil jij weten hoe zij zijn gegroeid in het tooernooi? Lees dan hier de update EUG Coimbra update #15

 


Update 28 juli 2018 - zonder scheidrechters geen wedstrijden.

Zonder scheidrechters geen wedstrijden, ook tijdens de EUG geldt dit. Afgelopen 2 weken zijn er ook Nederlandse scheidrechters actief geweest, in de update vind je een interview met voetbalscheidrechter Peter de Waard. Daarnaast zijn er spannende slotwedstrijden gespeeld, benieuwd hoe het de Nederlandse voetbal en zaalvoetbal teams is vergaan? Lees dan hier de update EUG Coimbra update #16


Update 30 juli 2018 - hoe hebben de razende reporters de EUG 2018 ervaren?

Aan alles komt een eind, helaas! Dit geldt dus ook voor de European Universities Games 2018. In deze allerlaatste update blikken onze razende reporters, Job en Ivar, terug op de afgelopen 2 weken in Coimbra. Benieuwd naar hun sportmoment en ervaringen? Lees dan hier de laatste update EUG Coimbra update #17